WITAM WSZYSTKICH NA MOIM BLOGU.

Mam nadzieje ze kazdy z Was znajdzie cos dla siebie.

czwartek, 17 lutego 2011

JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE

BISZKOPT:
6 jajek
1 szklanka cukru kryształu
1 szklanki mąki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

WYKONANIE:
Białka ubić na sztywną pianę ,dodać cukier i żółtka.Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać.Wylać na formę do pieczenia.Piec w temp.160 stopni C ok.30-40 min.

1 1/2 kg jabłek
galaretka cytrynowa
2 galaretki agrestowe
paczka biszkoptów okrągłych
 
Jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach ,wysmażyć dodać galaretkę cytrynową i wymieszać.Ostudzić i wyłożyć na biszkopt upieczony.Na jabłka ułożyć okrągłe biszkopty i zalać tężejącą galaretką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz