WITAM WSZYSTKICH NA MOIM BLOGU.

Mam nadzieje ze kazdy z Was znajdzie cos dla siebie.

wtorek, 15 lutego 2011

3 BIT

SKŁADNIKI:
1 duża paczka herbatników (dwa wagoniki)
2 duże paczki krakersów
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego ugotowanego na karmel (gotować więcej niż 2,5h)

KREM:
1/2 litra mleka
2 łyżki mąki zwykłej
2 łyżki mąki kartoflanej
2 żółtka
5 łyżek cukru kryształu
1 cukier waniliowy
Ugotować jak budyń.Masło utrzeć i dodać zimny krem

BITA ŚMIETANA:
1 śmietana łaciata 30% 1/2 litra
2 torebki śmietany śnieżki
2 łyżki cukru pudru (ubić na śmietanie łaciatej)
2łyżki żelatyny rozpuszczonej w 3/4 szklanki gorącej przegotowanej wody ,ostudzić i wlać ,ale płynną do bitej śmietany ze śnieżki.Wszystkie składniki kolejno dodawać i ubić na jednolitą bitą śmietanę ,gęstniejące wylać na wierzch placka.
Dużą dekę wyłożyć folią na niej układać kolejne warsty.
PETITKI
KREM
KRAKERSY
KARMEL-dobrze ciepły ale nie gorący
KRAKERSY
BITA ŚMIETANA
MIGDAŁY-duża paczka

Włożyć do lodówki ,podawać najlepiej na drugi dzień.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz