WITAM WSZYSTKICH NA MOIM BLOGU.

Mam nadzieje ze kazdy z Was znajdzie cos dla siebie.

poniedziałek, 7 marca 2011

KARKÓWKA Z SOSEM OGÓRKOWYM

SKŁADNIKI:
4 plastry karkówki wieprzowej
3 małe cebule
4 ogórki konserwowe
1 łyżka mąki
500 ml bulionu
250 ml śmietany
sól ,pieprz ,szczypta papryki ,ocet lub cytryna ,olej do smażenia
3 łyżki posiekanych ziół

PRZYGOTOWANIE:
Mięso nacieramy solą ,pieprzem i papryką ,a następnie smażymy je po 8 minut z każdej strony na rozgrzanym oleju.Na gorącym tłuszczu po smażeniu kotletów podsmażamy pokrojoną w krążki cebulę.Dodajemy pokrojone w plasterki ogórki i chwilę dusimy ,po czym opruszamy je mąką i podsmażamy na jasny kolor.Zasmażkę rozprowadzamy rosołem.Gotujemy 5 minut ,po czym dodajemy śmietanę oraz zioła i doprawiamy octem lub cytryną.Mięso podajemy z sosemi ziemniakami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz