WITAM WSZYSTKICH NA MOIM BLOGU.

Mam nadzieje ze kazdy z Was znajdzie cos dla siebie.

piątek, 11 lutego 2011

CHIŃSZCZYZNA.

SKŁADNIKI:
400g. piersi z kurczaka
300ml. wody
3 łyżki oleju
300g. ryżu
FIX do potraw chińskich.
2 łyżki sosu sojowo-grzybowego

OPIS PRZYGOTOWANIA:
1.Piersi kurczaka pokroić w cienkie paski, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
2.Sos sojowo-grzybowy i fix dokładnie rozmieszać w 300 ml. zimnej wody i dodać do mięsa..Zagotować całość, mieszając od czasu do czasu.Fix z mięsem dusić na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 10 minut.
3.Jeśli potrawa będzie zbyt gęsta,dodać trochę wody i ponownie zagotować.
Przygotowane danie podawać z ugotowanym ryżem.
SMACZNEGO!!!!!

2 komentarze:

  1. Smaczne a najbardziej smakuje gdy ktoś inny przygotuje;))

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo dobre sama sprawdziłam i moge potwierdzic,że pychota

    OdpowiedzUsuń