WITAM WSZYSTKICH NA MOIM BLOGU.

Mam nadzieje ze kazdy z Was znajdzie cos dla siebie.

czwartek, 10 lutego 2011

ZUPA CZOSNKOWA HISZPAŃSKA

SKŁADNIKI:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA.
Obrany czosnek drobno posiekać i zrumienić na oliwie, wymieszać z obraną i posiekaną cebulą, dodać obrane ze skórki i pokrojone w plasterki pomidory. Dusić do miękkości. Zalać wrzącą wodą, doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować powoli 5 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zupa powinna być ostra. Do wazy włożyć usmażone tosty, zalać zupą i natychmiast podawać.
4 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy
4 pomidory
4 cebule
4 szklanki wody
sól, pieprz
4 tosty z chleba pytlowego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz