CIASTO:
30dkg.mąki
10dkg.margaryny
10dkg.cukru pudru
1 czubata łyżka smalcu
1 całe jajko
2 żółtka2 łyżeczki proszku do pieczenia
Zagnieść ciasto,wylepić formę wraz z bokami.Podpiec z 15 minut.
SER:
1kg sera
1 całe jajko
4 żółtka
2 szkl.mleka
1 budyń śmietankowy
1 szkl.cukru kryształu
1/2 szkl.oleju
zapach cytrynowy
Wszystko zmiksować ,wylać na podpieczone ciasto.Piec ok.50 minut.
PIANA:
6 białek ubić z jedną szklanką cukru kryształu i wylać na upieczony sernik.Wsadzić do piekarnika na ok.10-15 minut,tak żeby piana nie zbrązowiała.Gdy się upiecze i ostygnie nie wyciągamy z brytfanny tylko w niej kroimy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz