WITAM WSZYSTKICH NA MOIM BLOGU.

Mam nadzieje ze kazdy z Was znajdzie cos dla siebie.

sobota, 12 lutego 2011

MAKOWNIK CYGAŃSKI.

SKŁADNIKI:
15dkg. margaryny
25dkg. cukru pudru
30dkg. maku sparzonego i zmiksowanego 2 razy
10dkg miodu
1 łyżka kakao
8 jajek
1 łyżka sody
1/2 łyżeczki cynamonu
3 łyżki mąki pszennej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Masło utrzeć z cukrem i pozpuszczonym letnim miodem,dodawać po 1 żółtku i mak,połączyć z pianą,sodą,mąką,kakałem,cynamonem.Wszystko powoli wymieszać i upiec.Następnie przygotować masę budyniową.Placek po ostudzeniu przekroić i wyłożyć 1/2 masy,poukładać na niej w skos biszkopty i zalać galaretką na którą wyłożyć drugą część placka.Na wierzchu posypać cukrem lub polewą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz