SKŁADNIKI:
20 dag malin
szklanka śmietanki kremowej
2 łyżki cukru pudru
100g gorzkiej czekolady
25g masła
SPOSÓB WYKONANIA:
Maliny układać warstwami w 4 szklankach pucharkach do 1/3 wysokości naczynia ,kilka malin pozostawić do dekoracji.Ubić 1/2 szklanki schłodzonej śmietanki kremowej.Pod koniec ubijania dodać 2 łyżki cukru pudru i dalej ubijać na sztywno.Bitą śmietanę rozłożyć do pucharków schłodzić w lodówce.W rondelku na średnim ogniu podgrzać 1/2 szklanki śmietankikremowej.Zdjąć z ognia i dodać 100g gorzkiej czekolady połamanej na kosteczki.Mieszać aż czekolada się roztopi.Dodając po kawałku masła ,miksować aż powstanie gładka masa.Ostudzić ,czekoladowy mus wyłożyć na warstwę bitej śmietany ,udekorować odłożonymi malinami ,schłodzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz